Helyi vállalkozások és az önkormányzat is támogatja az „Ovifoci” műfüves sportpálya megépítését!

 

Az óvoda alapítványa „Óvoda 2.0” címmel fórumot tartott az „ovifoci” sportpálya ötlet megszületéséről, az előkészületekről és megkötötték a támogatási szerződéseket e nemes célt kiemelten támogatókkal: helyi vállalkozásokkal és a települési önkormányzattal.

Nagyot álmodott a Taksonyi Óvoda Alapítvány, amikor egy csapat kreatív óvónő gondolataiból megformálódott az ötlet, hogy óvodájuk 250 gyermeke számára kitágítják a teret, és egy műfüves sportpálya kialakítását fogalmazták meg céljuknak, és azt, hogy mindehhez összegyűjtik a szükséges anyagi forrásokat. A szülői munkaközösség javaslatára téglajegyeket bocsájtottak ki, melyek megvásárlásával apránként ki tudták volna egészíteni az Alapítvány rendelkezésre álló kereteit. Már a szülők összefogása és a téglajegyek kelendősége is lelkessé tette őket, melyet még jobb hírek követtek.

Maguk sem hitték, hogy milyen szinten felperegnek az események, mikor alig három hét alatt összegyűlt a megvalósításhoz szükséges forrás 90 %-a!

Április 20-án délutánra az Alapítvány Fórumára örömmel fogadták el a támogató vállalkozások és az önkormányzat nevében Kreisz László Polgármester, – aki egyben az alapítvány kuratóriumi tagja is – a meghívást, ahol sor került a támogatási szerződések aláírására.

Az Alapítvány forrásait kiegészítette támogatásával a műfüves sportpályák kivitelezésében jártas Pharos 95 Kft., az OBO Betterman Kft., a településünkön működő vállalatok közül az NCT Ipari és Elektronikai Kft., a Rosenberger OSI Hungary Kft., a Betonepag Kft. a Virabel Kft. és Taksony Nagyközség Önkormányzata.

Óvodás gyermekeink mozgáslehetőségeinek bővítése, a felnövekvő nemzedék egészséges életmódra nevelése olyan a társadalmi felelősségvállalás szempontjából is fontos ügy, mely nemes cél által megfogalmazott beruházás megvalósítását a helyi vállalkozók is úgy gondolták, hogy érdemes támogatni. Különösképpen azért is, mert az üzemeikben dolgozó munkatársak is szép számban érintettek gyermekeik révén jelenleg is. Remélhetőleg a jövőbeli növekedésük következtében még több alkalmazott gyermeke fog a taksonyi óvodába járni és többek között az új sportpályáján önfeledten mozogni.

Az óvoda vezetősége, az Alapítvány Kuratóriuma, az óvónők és a gyermekek is nagyon köszönik a támogatásokat!

Forrás: www.taksony.hu